Gasflessenopslag

Onze gasflessen kast is speciaal ontwikkeld voor het veilig en goed opslaan van uw gevaarlijke stoffen/materialen en vloeistoffen. Ze zijn vervaardigd met duurzame materialen die bestand zijn tegen de elementen en zorgen voor een langdurige bescherming van uw gasflessen. Aan de onderzijde van de binnenkant is de wand voorzien van een extra gesloten plaat en is de vloer zwevend en voorzien van een rooster zodat vloeistoffen hierdoor weg kunnen zakken. Door de dubbele deuren aan de lange zijde is het opslaan van uw chemisch materiaal erg makkelijk.

 

Demontabele Containers

Onze gasflessenopslag is demontabel, wat betekent dat u gemakkelijk zelf zonder behulp van zwaar gereedschap, de container in elkaar kunt zetten en ook kunt verplaatsen. Aan de hand van onze handige instructievideo’s helpen we u stap voor stap om zelf de container in elkaar te zetten. De chemische container is licht genoeg om zelf te transporteren en de componenten zijn klein genoeg om zelfs door de kleinste doorgangen te kunnen. Bovendien is de gasfles opslag voorzien van hijsogen waardoor de zelfbouwcontainer makkelijk op zijn plek te zetten is.

Opslaan van gasflessen

Gasflessen staan onder hoge druk en moeten bij voorkeur in de buitenlucht worden opgeslagen. Dit geldt voor zowel volle als lege gasflessen met de volgende gevaareigenschappen: verstikkend, oxiderend en/of brandbaar. En verder de volgende specifieke gassen: samengeperste lucht, ammoniak (giftig/bijtend), koelgassen en ethyleenoxide (giftig/brandbaar). Alle gasflessen met overeenkomstige gevaareigenschappen moeten bij elkaar worden geplaatst.

Voor de opslag van gasflessen met brandbare gassen zwaarder dan lucht, moet u rekening houden met minimaal 5 meter afstand tot kelderopeningen, putten en straatkolken die in open verbinding staan met de riolering.

De bodem van deze opslag bestaat uit een open roostervloer, hierdoor is de container goed geventileerd. Door de vele beugels in de gascilinder opslag kunnen alle gasflessen vastgemaakt worden met bijvoorbeeld kettingen, beugels of spanbanden, zo zijn ze beschermd tegen het omvallen.

Doormiddel van een optionele oprijplaat kunnen de zware gasflessen naar binnen worden gereden. De oprijplaat kan tot wel 250kg dragen en is na gebruik eenvoudig op te bergen.

De toegangsdeur van de opslag is voorzien van een slot waardoor de gasflessen niet ongecontroleerd toegankelijk zijn voor onbevoegden.

Kenmerken van de gasflessen opslag

 • Correspondeert naar de technische regelingen omtrent TRG 280
 • 4 jack ringen voor eenvoudig transport, geschikt voor het tillen met een kraan
 • Eenvoudige montage
 • Metalen lopers voor heftruck transport en grond ventilatie
 • Stevige aluminium vloeren met een draagvermogen van 500kg/m²
 • Sneeuw last beveiliging tot 210kg/m²
 • Best-Point-Technologie met een 10 jarige anti-corrosie garantie op deze punten
 • Standaard geleverd met dubbele vergrendeling voor betere beveiliging, zonder dat dit extra kosten geeft

Specificaties van de gasflessen opslag

De gasflessenopslag is beschikbaar in 3 afmetingen, dit zijn 1 x 2 meter, 1,5 x 1,5 meter en 2 x 2 meter. Perfect voor het veilig opslaan van vele gasflessen. Gasflessen zijn er in vele soorten en maten, hieronder zijn alle specificaties van onze 3 opslagafmetingen samengevat.[/vc_column_text]

Deur
specificaties:

Afmetingen (m)

Breedte (buiten/binnen) (mm)

Diepte   (buiten/binnen) (mm)

Hoogte  (buiten/binnen) (mm)

Opslagcapaciteit:

 •  5kg (230mm)
 • 11kg (300mm)
 • 33kg (320mm)
 • 50kg (230mm)

Gewicht  (kg)

1x enkele deur:
1305x1890mm

1,5 x 1,5

1500 / 1375

1500 / 1375

2100 / 1935

 

32
18
16
32

200

1x dubbele deur:
1950x1890mm

1 x 2

2100 / 1975

1100 / 975

2100 / 1935

 

32
18
18
32

210

1x dubbele deur:
1950x1890mm

2 x 2

2100 / 1975

2100 / 1975

2100 / 1935

 

75
42
39
75

330

Voordelen chemische container

Het grote voordeel van de gasflessen kast is de lekbak. De lekbak voorkomt dat de chemische opgeslagen materialen schade aanrichten aan de andere opgeslagen materialen in de container. De opslag van de lekbak van de chemische container van …. formaat heeft een opslagcapaciteit van maar liefst …liter.

Daarnaast zorgen de luchtgaten aan de bovenkant van de zijwanden van de container voor luchtcirculatie wat in veel gevallen wenselijk is voor de opslag van chemisch materiaal.

 

Veilige opslag gasflessen

Met onze gasfleskasten kunt u er zeker van zijn dat uw gasflessen veilig worden opgeslagen. Ze zijn voorzien van een dubbele vergrendeling voor betere beveiliging, zonder dat dit extra kosten geeft. Dit zorgt ervoor dat uw omgeving veiliger wordt.

Het correct opslaan van gasflessen is niet alleen essentieel voor de veiligheid, maar ook om te voldoen aan de wettelijke voorschriften. Onze gasflesopslag is ontworpen met naleving van de regelgeving in gedachten, zodat u met een gerust hart uw chemisch materiaal kunt opslaan.

Bij zelfbouwcontainer streven we naar de hoogste kwaliteit en veiligheid in al onze producten. Kies voor onze gasflessenopslag en investeer in de veiligheid en efficiëntie van uw gasflesopslag.

Waarom een gasflessen opslag van zelfbouwcontainer.nl?

Zelfbouwcontainer levert enkel opslag gemaakt van hoogwaardige materialen zodat u altijd verzekerd bent van goede kwaliteit. Het leveren van kwaliteitsmateriaal staat bij ons op nummer één, maar koopt u een product bij Zelfbouwcontainer dan verzekert u zich van een aantal zekerheden. Deze zekerheden hebben wij voor u op een rij gezet:

 • Je hebt geen zwaar gereedschap nodig. De montage verloopt zeer gemakkelijk en snel
 • Altijd de laagste prijsgarantie
 • Snelle levering door heel Europa
 • Levering direct uit voorraad
 • Wij leveren de opslag af waar u dat wilt, zelfs aflevering en plaatsing op de bouwplaats is mogelijk.
 • 1 jaar antiroest garantie
 • Eenmaal opgebouwd zijn is de opslag gemakkelijk te verplaatsen door middel van de heftrucksleuven.

Verder hebben wij specialisten die u van al uw vragen kan ontdoen. Wilt u weten wat de beste afmeting is voor uw project, of ben u benieuwd naar de verschillende kleur mogelijkheden? Vraag het onze klantenservice of neem contact met ons op, wij helpen u graag!

🔍Wat is het voordeel van een demontabele gasflessenopslag?

Het grote voordeel van een demontabele container is dat de gasflessen opslag in een bouwpakket geleverd wordt. Hierdoor kan de gasflessen opslag naar wens gemonteerd en gedemonteerd worden.

🔍Hoe snel kan een demontabele gasflessen opslag geleverd worden?

Al onze standaard modellen kunnen binnen twee weken geleverd worden. Speciale demontabele gasflessen opslag producten kunnen ook snel worden geleverd, deze kunnen binnen 6 weken geleverd worden.

🔍Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Neem een kijkje in onze webshop voor de verschillende producten, voeg deze toe aan de offerte lijst en vraag hierna een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Voldoet de gasflessenopslag aan de technische regelingen van TRG 280?

De gasflessen opslag modellen van Zelfbouwcontainer correspoderen inderdaad met de regelingen omtrent TRG 280.